Zupa krem z fasolki szparagowej

    Zupa krem z fasolki szparagowej

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna zupa z fasolki. Konsystencja kremowa, smak wyrazisty. Podana z grzankami smakuje bardzo dobrze.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 400 g żółtej fasolki szparagowej
    • 4 średnie ziemniaki
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • 1 cebula
    • olej do smażenia
    • sól i pieprz do smaku
    • nać selera, posiekana

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Fasolkę płuczemy, obcinamy końce, przekrawamy na pół i przekładamy do garnka. Pozostałe warzywa obieramy.
    2. Ziemniaki, marchew, pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do fasolki.
    3. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy do warzyw.
    4. Garnek z warzywami zalewamy wodą, dodajemy sól i pieprz, gotujemy pod przykryciem ok 40 minut.
    5. W międzyczasie robimy grzanki.
    6. Ugotowaną i przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Przelewamy do bulionetek, posypujemy natką selera i dodajemy grzanki. Smacznego!

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    ekspansja-smaku

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis