Deser bananowy z chia

    Deser bananowy z chia

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zdrowy i pożywny deser z banana, mleka migdałowego i nasion chia, które chrupią w zębach :) Dosładzany daktylami, dekorowany jagodami - można go jeść nawet na śniadanie.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 30 g (2 łyżki) nasion chia
    • 1 banan, pokrojony
    • 2 daktyle bez pestek
    • 235 ml niesłodzonego mleka migdałowego
    • 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
    • sól do smaku
    • 35 g świeżych jagód (lub więcej - według upodobania)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Nasiona chia wsypać do miski.
    2. Do blendera wrzucić pokrojonego banana i daktyle. Dodać mleko migdałowe, cynamon i sól. Miksować, aż masa będzie gładka.
    3. Wlać masę na chia i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut, aby nasiona napęczniały. Podawać posypane jagodami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis