Cukinia faszerowana a'la meksykano

    Cukinia faszerowana a'la meksykano

    1polubienie
    1godz.15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Dla amatorów cukinii dzisiaj danie, które nadaje się na obiad jak i kolację. Nazwałam je z mężem cukinia a la meksykano.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 2-3 filety z kurczaka
    • pieprz, sól
    • słodka papryka
    • naturalna nowalijka bez soli (Smaki Świata)
    • margaryna Kasia lub olej rzepakowy do smażenia
    • cebula
    • pomidory
    • papryka w dowolnym kolorze
    • 2-3 ogórki konserwowe
    • 1 puszka kukurydzy
    • 1 puszka czerwonej fasoli
    • 2-3 ząbki czosnku
    • 3 cukinie
    • żółty ser
    • keczup
    • majonez

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Mielimy filety i podsmażamy na tłuszczu doprawiając przyprawami.
    2. Kroimy w kosteczkę cebulę, pomidory, paprykę i ogórki i podsmażamy, również dodając przyprawy.
    3. Do tych warzyw dodajemy podsmażonego kurczaka, kukurydzę, fasolę i czosnek.
    4. Cukinie dokładnie myjemy. Przecinamy na pół, wydrążamy ze środka miąższ, a następnie posypujemy je pieprzem i solą.
    5. Wypełniamy farszem, posypujemy żółtym serem wcześniej startym na tarce o grubych oczkach.
    6. Tak przygotowane cukinie wkładamy do żaroodpornego naczynia, do którego na dno wlewamy trochę wody.
    7. Umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C i pieczemy ok. 30 minut, aż cukinie będą miękkie.
    8. Podajemy dekorowane keczupem i majonezem.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    katalog inspiracji

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis