Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

    Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się nie tylko podczas śniadania, ale także jako dodatek do potraw z grilla. Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 średnie cebule
    • 2 łyżki oleju
    • 200 g świeżych pieczarek
    • 3 jajka
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 łyżka majonezu
    • 1,5 kolorowej świeżej papryki
    • 1 bochenek chleba bawarskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor.
    2. Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki.
    3. Jajka gotujemy na twardo.
    4. Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy.
    5. Pieczywo smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis