Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

    Orzeźwiająca pasta z kalafiora i świeżego ogórka

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To idealna pasta do świeżego pieczywa, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Świetnie smakuje z plasterkami wędzonego łososia. Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g świeżego kalafiora
    • 100 g świeżego ogórka
    • ½ pęczka koperku
    • 100 g chudego twarogu
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 bochenek chleba bawarskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kalafiora gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie ścieramy go razem z ogórkiem ze skórką na tarce o grubych oczkach.
    2. Dodajemy pokrojony koperek, pokruszony twaróg oraz jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie mieszamy, rozcierając widelcem.
    3. Pieczywo smarujemy pastą i delektujemy się doskonałym smakiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis