Wątróbka z indyka

    Wątróbka z indyka

    1polubienie
    55min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Wątróbka z indyka smażona z cebulką.

    kitchenimperfections Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 60 dag wątróbki z indyka
    • szklanka mleka
    • olej
    • 4 łyżki mąki
    • 1 duża cebula
    • sól
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +15min. moczenie  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Wątróbkę oczyszczamy z błon i moczymy w mleku przez 15 min.
    2. Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki wątróbki obtaczamy dokładnie w mące i wrzucamy na gorący olej. Smażymy po 10 minut z każdej strony.
    3. Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Całość solimy i pieprzymy do smaku.
    4. Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości cebuli.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Kitchen Imperfections

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis