Parówki w cieście francuskim z warzywami i z serem

    Parówki w cieście francuskim z warzywami i z serem

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo proste, oryginalne, a przede wszystkim bardzo smaczne danie.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 10 parówek
    • musztarda i keczup
    • 1 por
    • 1 cebula
    • 1 pomidor
    • 1 papryka
    • 2 ogórki konserwowe
    • żółty ser
    • żółtko jaja do posmarowania ciasta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
    2. Na środku ciasta układamy parówki i smarujemy je musztardą i keczupem.
    3. Następnie układamy pokrojone warzywa: porę, cebulę, pomidora, paprykę, ogórki.
    4. Na samum końcu kładziemy starty na tarce ser.
    5. Po bokach nacinamy ciasto w paski - tak jak na zdjęciu. Powstałe w ten sposób paski zwijamy w warkocz.
    6. Na koniec smarujemy ciasto żółtkiem i pieczemy w temperaturze 170 stopni C (w rozgrzanym piekarniku) przez ok. 15 minut.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    katalog inspiracji

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis