Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem

    Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem

    1polubienie
    1godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne kanapki na każdą porę dnia – sprawdzą się zarówno podczas domowego posiłku, jak i na wykwintnym przyjęciu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg cebuli
    • 100 g cukru brązowego trzcinowego
    • 5 łyżek octu balsamicznego
    • 3 łyżki powideł śliwkowych
    • 1 łyżka rumu
    • filet z łososia
    • sól, pieprz do smaku
    • koperek
    • 1 bochenek chleba bawarskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje.
    2. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum.
    3. Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Wystudzić.
    4. Pieczywo smarujemy zimną marmoladą cebulową, na wierzchu kładziemy cząstki łososia i dekorujemy gałązkami koperku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis