Domowa cukinia zapiekana

    Domowa cukinia zapiekana

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Cukinia domowa przypomina o smaku i dzieciństwie.

    sabinkapinka Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duża cukinia
    • 3 jajka
    • sól, vegeta
    • bułka tarta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cukinię obieramy, myjemy i kroimy w kółka.
    2. Następnie mieszamy jajka z vegetą i solą.
    3. Cukinię obtaczamy w jajku, a następnie w bułce i smażymy w nagrzanym tłuszczu z każdej strony po 1,5 min.
    4. Po usmażeniu odkładamy na papier żeby nadmiar tłuszczu ściekł. Powodzenia :)

    Rada:

    Tłuszcz nie może być zbytnio nagrzany, bo będzie pryskał po całej kuchni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis