Kojktajl z nerkowców, szpinaku I bananów

    Kojktajl z nerkowców, szpinaku I bananów

    1polubienie
    2godz.5min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Zapraszam na pyszny koktajl, który każdego bez wyjątku zachwyci swoją kremową konsystencją. Jest bardzo pożywny, dlatego warto przygotować go na drugie śniadanie, albo zabrać na wędrówkę w góry:)

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 małe banany pokrojone w plastry i zamrożone
    • 1 duża garść szpinaku
    • 500 ml mleka roślinnego z wanilią
    • 1/2 kubka nerkowców lub migdałów namoczonych przez dwie godziny w letniej wodzie. Z migdałów po moczeniu ściągam skórkę.

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +2godz. moczenie  ›  Gotowe w: 2godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki wkładam do maszyny miksującej i na wysokich obrotach miksuję przez 2 minuty. Smacznego!

    Rada

    Zamiast szpinaku do koktajlu można dodać jarmuż, albo sałatę rzymską, a zamiast nerkowców migdały (namoczone wcześniej i pozbawione skórki).

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Przy zielonym stole

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis