Kojktajl z nerkowców, szpinaku I bananów

    Kojktajl z nerkowców, szpinaku I bananów

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    2godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Zapraszam na pyszny koktajl, który każdego bez wyjątku zachwyci swoją kremową konsystencją. Jest bardzo pożywny, dlatego warto przygotować go na drugie śniadanie, albo zabrać na wędrówkę w góry:)

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 małe banany pokrojone w plastry i zamrożone
    • 1 duża garść szpinaku
    • 500 ml mleka roślinnego z wanilią
    • 1/2 kubka nerkowców lub migdałów namoczonych przez dwie godziny w letniej wodzie. Z migdałów po moczeniu ściągam skórkę.

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +2godz. moczenie  ›  Gotowe w: 2godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki wkładam do maszyny miksującej i na wysokich obrotach miksuję przez 2 minuty. Smacznego!

    Rada

    Zamiast szpinaku do koktajlu można dodać jarmuż, albo sałatę rzymską, a zamiast nerkowców migdały (namoczone wcześniej i pozbawione skórki).

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Przy zielonym stole

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis