Babeczki z lekkim kremem bzowym

    Babeczki z lekkim kremem bzowym

    1polubienie
    3godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Znakomite babeczki urzekające aromatem bzu - idealne na letnie dni!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 opakowanie słodkich babeczek
    • 200 g soku z kwiatów bzu
    • ¼ szklanki wody
    • 400 ml śmietanki 30%
    • 200 ml śmietanki 36%
    • szczypta soli
    • ulubione owoce sezonowe np. maliny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +3godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 3godz.20min. 

    1. Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia.
    2. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę.
    3. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki.
    4. Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny.
    5. Po wyjęciu – napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis