Babka orzechowa

    Babka orzechowa

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Uwielbiam orzechy, dlatego jest to jedno z moich ulubionych ciast. Szybkie, niewymagające i pyszne!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 keksówka

    • 200 g miękkiego masła
    • 200 g cukru
    • 200 g zmielonych orzechów włoskich
    • 300 g mąki z 3 łyżeczkami proszku do pieczenia
    • 4 jajka
    • Pół szklanki mleka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
    2. Masę wlewamy do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
    3. Pieczemy w 200 stopniach C przez około godzinę - nie mam termoobiegu, więc mowa o zwykłym piekarniku gazowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis