Kotlety po kurpiowsku z kiełbasą podhalańską

    Kotlety po kurpiowsku z kiełbasą podhalańską

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kotlety w nieco innym wydaniu, spróbuj!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g schabu bez kości
    • sól, pieprz do smaku
    • 200 g kiełbasy podhalańskiej
    • 1 łyżeczka imbiru świeżego tartego
    • 2 szklanki bułki tartej
    • 1 szklanka sezamu
    • 1 szklanka płatków migdałowych
    • 1 szklanka dyni łuskanej
    • 1 szklanka słonecznika łuskanego
    • mąka
    • jajko
    • olej rzepakowy do smażenia
    • łyżka masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem.
    2. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
    3. Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony.
    4. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami. Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami.
    5. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    6. Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis