Uniwersalna mąka bezglutenowa

    (3)

    Mix, który idealnie nadaje się do zastąpienia zwykłej mąki pszennej w każdym przepisie. Arrowroot i mąkę z sorgo można kupić w sklepach internetowych lub w sklepach ze zdrową żywnością.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość sztuk: 3 kg mąki

    • 800 g mąki z białego ryżu
    • 450 g skrobi kukurydzianej
    • 830 g arrowroot (mąki z maranty trzcinowatej)
    • 600 g mąki z brązowego ryżu
    • 200 g mąki z sorgo
    • 4 łyżeczki gumy ksantanowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W dużej misce wymieszać dokładnie wszystko razem. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis