Mąka bezglutenowa - mix z tapioką

    Mąka bezglutenowa - mix z tapioką

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Mix mąk bezglutenowych, który można z powodzeniem użyć na naleśniki bezglutenowe, muffinki, ciasta, lub jako zagęstnik do każdego przepisu, w którym potrzebna jest mąka.

    Składniki
    ilość sztuk: 450 g

    • 320 g mąki z brązowego ryżu
    • 90 g skrobi kukurydzianej
    • 45 g mąki z tapioki
    • 1 łyżeczka gumy ksantanowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W dużej misce wymieszać dokładnie wszystko razem. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

    Skrobia ziemniaczana a mąka ziemniaczana:

    To nie to samo! Skrobia jest produktem o wiele bardziej przetworzonym, zaś mąkę robi się z całych ziemniaków (ze skórką). Uważaj, aby na pewno dodać skrobię do tej mieszanki!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis