Krem ze szparagów z grzankami w kształcie serca

    Pyszny i aksamitny krem ze szparagów


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 pęczki białych szparagów
    • 1 łyżka masła
    • średnia czerwona cebula
    • 1 litr bulionu drobiowego
    • 1 opakowanie serka topionego
    • szczypta gałki muszkatołowej
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 kromki chleba

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Szparagi umyć, odkroić twarde końcówki i pokroić w 2-3 cm kawałki.
    2. W garnku roztopić masło, delikatnie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać szparagi, smażyć około 2 minuty co chwilę mieszając.
    3. Wlać gorący bulion, zagotować. Całość zblendować na gładką masę, pod koniec dodać opakowanie serka topionego i doprawić do smaku.
    4. Z kromek wyciąć serduszka, opiec w tosterze lub piekarniku do osiągnięcia pożądanej chrupkości.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)