Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym

    Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Rolki z pieczywa tostowego świetnie sprawdzą się na pikniku!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 kromek pieczywa tostowego
    • 12 plasterków sera Gouda
    • 1 świeża czerwona papryka
    • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
    • 80 g pomidorów suszonych w oleju
    • papryka chilli
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor.
    2. Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać paprykę chilli i doprawić solą do smaku. Zblendować na gładką masę, ostudzić i przelać do miseczek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis