Stir-fry z jarmużem i brokułami

    Stir-fry z jarmużem i brokułami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Fantastyczna, szybka przystawka z zielonych warzyw - jarmużu i brokułów, z dodatkiem suszonych pomidorów i chili.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 pęczek jarmużu, umyty i osuszony
    • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
    • 7 ząbków czosnku, pokrojonych w plasterki
    • 1 czerwona papryczka chili, posiekana
    • 1 brokuł, posiekany
    • 2 pomidory suszone na słońcu, pokrojone na cienkie paseczki
    • sok z 2 limonek
    • sól

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Z liści jarmużu odkroić twarde łodygi i wyrzucić. Liście podrzeć na mniejsze części.
    2. W dużym woku lub w patelni rozgrzać oliwę na dużym ogniu. Dodać czosnek i chili i smażyć przez 2 minuty, często mieszając.
    3. Dodać brokuły i smażyć, mieszając, przez 1 minutę.
    4. Dodać jarmuż i smażyć przez 2 minuty, często mieszając.
    5. Dodać suszone pomidory i sok z limonek. Doprawić do smaku solą, dobrze wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis