Smażony jarmuż

    (160)

    Prosty, szybki przepis na jarmuż - wystarczy go chwilę podsmażyć z cebulą i czosnkiem i pyszna przystawka gotowa. W ten sam sposób można przygotować szpinak lub rukolę.


    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 cebula, posiekana
    • 3 ząbki czosnku, posiekane
    • 100 g bułki tartej
    • 400 g jarmużu, podartego na mniejsze kawałki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć, mieszając, aż cebula będzie miękka.
    2. Dodać bułkę tartą i smażyć dalej, mieszając, aż się przyrumieni.
    3. Dodać jarmuż i smażyć, aż liście zmiękną. Podawać na ciepło lub na gorąco.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (160)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (3)