Młode ziemniaczki z masłem pietruszkowym

    Młode ziemniaczki z masłem pietruszkowym

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Masło ze świeżą natką pietruszki idealnie pasuje do młodych ziemniaczków. Bardzo dobre na obiad do kotleta i surówki.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 450 g młodych ziemniaczków
    • duża łyżka masła
    • garść posiekanej natki pietruszki
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie (20-25 minut), aż będą miękkie. Odcedzić.
    2. W tym czasie w małym rondelku stopić masło i wmieszać pietruszkę.
    3. Wymieszać ugotowane ziemniaki ze stopionym masłem i doprawić solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis