Szparagi sauté z czosnkiem

    Szparagi sauté z czosnkiem

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosty przepis na zielone szparagi - smażone na maśle z czosnkiem. Są pyszne! Szybko się je robi, bo zielonych szparagów nie trzeba przedtem obierać.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 45 g masła (3 łyżki)
    • 3 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 pęczek zielonych szparagów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Na patelni, na średnim ogniu stopić 3 łyżki masła. Dodać czosnek i szparagi.
    2. Przykryć i smażyć przez 10 minut, aż zmiękną, ale będą nadal jędrne. Od czasu do czasu przemieszać.
    3. Jeśli lubisz bardzo miękkie szparagi, możesz zmniejszyć ogień i smażyć je przez dodatkowe 10 minut.

    Zobacz jak to zrobić!

    Szparagi sauté z czosnkiem
    Szparagi sauté z czosnkiem

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis