Mrożone bananowe kanapeczki

    Mrożone bananowe kanapeczki

    Zapisz do ulubionych
    2godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zdrowa, pyszna przekąska - pełna potasu! Liczę, że siedem takich "kanapeczek" to ok. 160 kalorii, więc są idealnymi słodyczami dla osób na diecie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 5 dojrzałych bananów
    • 1 łyżka masła orzechowego
    • 55 g greckiego jogurtu waniliowego (najlepiej chudego)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +2godz.  ›  Gotowe w: 2godz.15min. 

    1. Obrać 1 banana i rozgnieść w misce widelcem wraz z masłem orzechowym i jogurtem.
    2. Obrać pozostałe banany i pokroić na plasterki grubości 1,5 cm. Połowę plasterków banana posmarować masłem orzechowo-jogurtowym i przykryć drugą częścią plasterków bananów - tworząc kanapki.
    3. Delikatnie przełożyć na drewnianą deskę do krojenia i włożyć do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis