Panini z czekoladą i bananem

    Panini z czekoladą i bananem

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Czerstwy chleb w kilka minut zmienia się w pyszne kanapki z zapieczonym w środku bananem i czekoladą. Posmakują na pewno dzieciom, ale każdy łasuch chętnie też je zje. Zamiast czekolady można użyć Nutelli.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1/2 łyżki masła
    • 1 szczypta cynamonu
    • 1/2 banana, posiekanego
    • 2 kromki chleba (najlepiej czerstwego)
    • 2 łyżki posiekanej czekolady

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Na patelni stopić masło, dodać szczyptę cynamonu i banana. Smażyć aż banan nabierze ciemniejszej barwy, ale nadal będzie jędrny.
    2. Na kromce chleba rozłożyć banana i czekoladę. Przykryć drugą kromką chleba. Posmarować po wierzchu masłem i zapiekać w opiekaczu do panini.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis