Ryba w pikantnych warzywach

    Ryba w pikantnych warzywach

    1polubienie
    1godz.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ryba na pikantnie. Może być podawana jako danie główne na ciepło lub przystawka na zimno.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • połowa małego selera
    • por – biała część
    • olej
    • sól, pieprz, cukier
    • 0,5 kg filetu z mintaja
    • sok z cytryny
    • mąka
    • sos sambal

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na patelni doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Odstawić do ostudzenia.
    2. Filety oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną. Obtoczyć w mące, podsmażyć. Odstawić do ostudzenia.
    3. Usmażone filety przełożyć warzywami.
    4. Podawać na zimno lub na ciepło.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Gotuj z Folwarkiem

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis