Pikantne tofu z warzywami

    Pikantne tofu z warzywami

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Potrawa z tofu, mieszanką warzyw do potraw chińskich i kiełków. A to wszystko z ryżem lub makaronem.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • Olej ziołowy
    • 1/2 kostki tofu
    • ½ opakowania mieszanki warzyw do potraw chińskich
    • ½ opakowania mieszanki kiełków
    • 1 garść pokrojonych w paski grzybków mun
    • Sól, pieprz
    • 1 łyżeczka imbiru
    • Sos sambal
    • Dodatki: ryż lub makaron

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W woku rozgrzać olej.
    2. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni (cały czas mieszając).
    3. Gdy się zarumieni dodać mieszankę warzyw, kiełki, grzybki i smażyć (cały czas mieszając) przez około 3 minuty.
    4. Doprawić solą, pieprzem, imbirem oraz sosem sambal.
    5. Podawać z makaronem lub ryżem.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Gotuj z Folwarkiem

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis