Kuleczki z morszczuka z parmezanem i ziemniakami

    Kuleczki z morszczuka z parmezanem i ziemniakami

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Arek Dziakowski z Akademii Kulinarnej Whirlpool we Wrocławiu poleca swój ulubiony przepis na morszczuka.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 0,5 kg filetu z morszczuka
    • 2 duże ziemniaki, ugotowane
    • 2 jajka
    • 50 g parmezanu
    • sól pieprz
    • 10 g semoliny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rybę obieramy z ości. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach C.
    2. Następnie ścieramy do miski ugotowane ziemniaki. Dodajemy do nich: jajko, ser parmezan i rybę. Całość mieszamy i doprawimy solą oraz pieprzem.
    3. Następnie formujemy z farszu małe kuleczki i smażymy na patelni około 2 min z każdej strony.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie