Pieczone czerwone ziemniaczki

    Pieczone czerwone ziemniaczki

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Nie masz pomysłu na to, co zrobić z czerwonych ziemniaków? Spróbuj ten prosty przepis na pieczone czerwone ziemniaczki.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg czerwonych ziemniaków
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
    • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, rozdrobnionego lub zmielonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 250 stopni C.
    2. Ziemniaczki umyć, osuszyć, poprzekrawać na pół. Ułożyć na blaszce i wymieszać z olejem, solą, pieprzem i rozmarynem. Rozłożyć równomierną warstwą.
    3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30-40 minut, od czasu do czasu mieszając, aby się piekły równomiernie.

    Zobacz jak to zrobić!

    Pieczone czerwone ziemniaczki
    Pieczone czerwone ziemniaczki

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis