Wilgotne ciastka kokosowe kokosanki

    Bardzo lubię kokos i w ciągu trzech dni dwa razy piekłam ciasteczka z dodatkiem tego pysznego orzecha. Ten przepis na kokosanki jest bardzo łatwy i bardzo szybki w wykonaniu. Kokosanki pieczemy tylko 15 minut. Polecam te ciasteczka szczególnie wielbicielom kokosu.

    ekspansja-smaku

    Zrobione przez 20 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 30 kokosków

    • 4 białka
    • szczypta soli
    • 1/2 szklanki cukru
    • 20 kg wiórków kokosowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 12min.  ›  Gotowe w: 27min. 

    1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy z dodatkiem szczypty soli.
    2. Pod koniec ubijania dosypujemy cukier i mieszamy z kokosem.
    3. Nastawiany piekarnik na 175 stopni C. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy margaryna, posypujemy mąką.
    4. Na tak przygotowaną blaszkę wykładamy za pomocą łyżki małe porcje masy białkowej.
    5. Pieczemy na złoty kolor ok 15 minut.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    ekspansja-smaku

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis