Udko z kurczaka panierowane

    Udko z kurczaka panierowane

    2polubienia
    1godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Udko z kurczaka z rosołu, panierowane i smażone na głębokim tłuszczu.

    Mateuszef Košický kraj, Słowacja

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 udka z kurczaka
    • 2 jajko
    • 50 ml mleka
    • 2 łyżeczki mąki
    • pół szklanki bułki tartej
    • sól, pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Udka gotuję w osolonej wodzie.
    2. Studzę udka. Daję do zmiksowanego jajka z mlekiem i mąką.
    3. Następnie panieruję w bułce tartej i wrzucam na gorący olej.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis