Walentynkowe roladki z ciasta francuskiego z twarożkiem mandarynkowym

    Arek Dziakowski z Akademii Kulinarnej Whirlpool we Wrocławiu poleca.

    AkademiaKulinarna2016

    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość sztuk: 20 roladki

    • 2 duże mandarynki
    • 1 kg twarogu (jak do sernika)
    • ½ łyżeczki mielonej wanilii/ pasty waniliowej
    • 1 żółtko
    • 1 łyżka budyniu waniliowego (płaska)
    • 2 arkusze ciasta francuskiego
    • 3 łyżki cukru pudru
    • ½ łyżeczki cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 35min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Mandarynki sparzamy wrzątkiem, ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok.
    2. Skórkę oraz sok mieszamy z twarogiem, dodajemy wanilię, żółtko, budyń i dosładzamy do smaku.
    3. Na płaty ciasta wykładamy masę waniliową, po połowie na każdy płat. Zawijamy jak rolady, uważając, aby nadzienie nie wypływało zbyt mocno. Schładzamy w zamrażarce ok. 10 minut.
    4. Po tym czasie rolady kroimy na ok. 3 cm plastry. Każdy plaster układamy na papierze do pieczenia w odstępie 2 centymetrów. Pieczemy w 200°C przez ok. 25 minut (aż się przyrumieni).
    5. Cukier puder mieszamy z cynamonem. Oprószamy nimi wystudzone rożki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)