Babdeczki motylki z dżemem

    Babdeczki motylki z dżemem

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Babeczki motylki to dobry przepis na przyjęcia dla dzieciaków jak i dla dorosłych. Smacznego!

    Składniki
    ilość sztuk: 18 babeczek

    • 150 g masła
    • 150 g cukru pudru
    • 2 jajka
    • 2 łyżki naturalnego jogurtu
    • 225 g mąki
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    • Na masę
    • 300 g cukru pudru
    • 150 g miękkiego masła
    • Dodatkowo
    • dżem
    • cukier puder do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Nagrzej piekarnik do 180 C.
    2. Do dłużej miski włóż masło oraz wsyp cukier i utrzyj na krem.
    3. Ucierając połącz z jajkami oraz jogurtem.
    4. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
    5. Napełnij papilotki ciastem i włóż do piekarnika.
    6. Piecz przez 20 minut aż babeczki się zrumienią. Po upieczeniu poczekaj aż ostygną.
    7. Przygotuj masę:

    8. Do miseczki przesiej cukier puder, dodaj masło i utrzyj na krem.
    9. Gdy babeczki ostygną pośrodku wykrój nożem półkulę. Wyjmij ją z babeczki przekrój wzdłuż na pół - dwie części będą imitowały skrzydła.
    10. Każde wgłębienie w babeczce napełnij masą. Po środku rozłóż po 1/2 łyżeczki dżemu a obok połóż skrzydła. Babeczki posyp cukrem pudrem. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis