Miodowe fondue z serem żółtym

    Miodowe fondue z serem żółtym

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Miód i ser? Czy to w ogóle możliwe? Tak! Miodowe fondue zachwyci każdego

    Składniki
    ilość porcji: 15 

    • ser żółty Aldamer lub Edamski w bloku
    • dobrej jakości miód

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Ser żółty pokroić w kostkę lub porwać, tak aby powstały serowe bryłki. Następnie podgrzać sam miód, tak aby był płynny i klarowny. Jego temperatura nie powinna jednak przekraczać 40 stopni Celsjusza – w takiej temperaturze miód traci swoje właściwości.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis