Wegańskie lody kokosowo-mocha

    Wegańskie lody kokosowo-mocha

    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne lody bez dodatku nabiału, na bazie mleka kokosowego, o smaku kawowo-kokosowym. Można je zrobić nawet bez specjalnej maszynki do lodów.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 280 g ciemnej czekolady
    • 2 puszki (po 400 ml) mleka kokosowego
    • 4 łyżki deserowe mocnej kawy lub espresso (zaparzonej)
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    • 1 szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz. mrożenie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Połamać czekoladę na kawałki i włożyć do metalowej miseczki. Umieścić miseczkę nad gorącą wodą i mieszać czekoladę aż się stopi.
    2. W misce wymieszać mleko kokosowe z kawą, wanilią i solą. Dodać stopioną czekoladę i dokładnie wymieszać.
    3. Przełożyć do pojemniczka i włożyć do zamrażarki lub użyć maszynki do lodów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis