Zdrowe batony czekoladowe

    Zdrowe batony czekoladowe

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne, zdrowe i dodające energii batoniki czekoladowe domowej roboty. Bezglutenowe, bezlaktozowe, wegańskie i pełne pożywnych składników. No i gotowe w kilka chwil :)

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 140 g suszonych daktyli bez pestek
    • 150 g orzechów nerkowca
    • 4 łyżki rodzynek
    • 1 łyżeczka kakao
    • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub miętowego
    • 1 łyżeczka wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +30min. mrożenie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Zmiksować wszystkie składniki w robocie kuchennym, aż się połączą w jednolitą masę. W razie potrzeby dodać więcej wody.
    2. Wyłożyć masę do pojemniczka wyściełanego papierem do pieczenia. Uklepać.
    3. Włożyć do zamrażarki na co najmniej 30 minut lub zjadać od razu.

    Rada:

    Im porządniej uklepiesz masę w pojemniczku tym łatwiej będzie ją później z niego wyjąć i pokroić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis