Mielone z kalafiora

    Pyszna i lekka przekąska na każdy upalny dzień!

    Asia2507

    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 0,5 kg kalafiora
    • 150 g kaszy jaglanej
    • 1 jajko
    • 1 ząbek czosnku
    • sól i pieprz
    • bułka tarta do obtaczania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Ugotować kalafior.
    2. Ugotować kaszę jaglaną.
    3. Odcedzony kalafior i kaszę przełożyć do miski.
    4. Dodać jajko.
    5. Wycisnąć czosnek.
    6. Wszystko razem dobrze wymieszać i doprawić do smaku.
    7. Uformować małe kuleczki, obtoczyć w bułce tartej i położyć na rozgrzany olej. Obsmażyć z dwóch stron i gotowe.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)