Spaghetti z cukinii

    Spaghetti z cukinii

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Prosty sposób na spaghetti dietetyczne, wegańskie, bezglutenowe i całkowicie warzywne! Po prostu spaghetti z cukinii. Wystarczy obieraczka do warzyw, choć spaghetti ze specjalnej maszynki - spiralnej tarki do warzyw wygląda prawie jak zwykły makaron. Pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 cukinie
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 4 łyżki wody
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Zetrzeć cukinie na spiralnej tarce, lub za pomocą obieraczki do warzyw pokroić wzdłuż bardzo cieniutko. Usunąć nasiona. Następnie pokroić szerokie paski w cieniutkie paseczki.
    2. Na średnim ogniu rozgrzać 1 łyżkę oliwy i smażyć cukinię przez 1 minutę.
    3. Dodać 4 łyżki wody i gotować jeszcze przez 5-7 minut, aż będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z ulubionym sosem lub z innymi dodatkami i podawać.

    Zobacz jak to zrobić!

    Spaghetti z cukinii
    Spaghetti z cukinii

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    BeciaWrombel
    autor:
    2

    - - 30 sty 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis