Omlet owsiany z nutellą z awokado

    Omlet owsiany z nutellą z awokado

    1polubienie
    19min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Justyna Pląskowska – Szefowa Akademii Kulinarnej Whirlpool we Wrocławiu poleca.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • Omlet
    • 3 białka
    • 2 żółtka
    • 2 czubate łyżki mąki owsianej
    • Pasta z wanilii / ekstrakt waniliowy
    • Proszek do pieczenia (płaska łyżeczka)
    • Stewia
    • Nutellę z awokado
    • 1 dojrzałe awokado
    • 2 czubate łyżki kakao
    • 1 łyżeczka oleju kokosowego (nierafinowanego)
    • Stewia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 4min.  ›  Gotowe w: 19min. 

    1. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodając pojedynczo żółtka. Na najmniejszych obrotach dodajemy partiami mąkę owsianą, proszek do pieczenia, wanilię oraz stewię.
    2. Smażymy na średnim ogniu ok. 2 minuty z każdej strony. Pamiętajmy, aby patelnia była sucha i rozgrzana. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    3. Awokado obieramy i wyciągamy pestkę. Miksujemy z resztą składników, dodając odrobinę wody, aby uzyskać lżejszą konsystencję.

    Rada

    Stewię możemy zastąpić jakąkolwiek substancją słodzącą np. brązowym cukrem, ksylitolem.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Akademia Kulinarna

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis