Ośmiornica z ziemniakami, selerem i fasolką szparagową

    Ośmiornica z ziemniakami, selerem i fasolką szparagową

    2polubienia
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 ośmiornica o wadze 1 kg
    • 300 g ziemniaków
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 200 g fasolki szparagowej
    • sól, pieprz, słodka papryka
    • 50 g pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Zanurzamy ośmiornicę we wrzątku 3 razy – za każdym razem na około 1 minutę, po czym odkładamy ją.
    2. Gotujemy na twardo ziemniaki, 2 łodygi selera naciowego i fasolkę szparagową.
    3. Przez 5 minut podsmażamy je na patelni, po czym dodajemy do nich pokrojoną na kawałki ośmiornicę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Serwujemy na zimno. Przed podaniem posypujemy słodką papryką.
    4. Smacznego!

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Akademia Kulinarna

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis