Zawijasy po myśliwsku

    (1)
    1 godz.

    Kotlety mielone, ale inna wersja :) niesamowity smak po prostu ... niebo w gębie :)

    Pezetuk

    Wielka Brytania
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 0,6 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1/2 szklanki bułki tartej
    • 2 nieduże cebule
    • 1 jajko
    • Sól, pieprz, majeranek, koperek wg uznania
    • 2 duże plasterki boczku wędzonego
    • 2 średnie ogórki konserwowe
    • kilkanaście kulek owoców jałowca suszonego
    • 2 opakowania sosu pieczeniowego ciemnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Mięso połączyć z bułką, startą 1 cebulą, jajkiem i odrobiną wody.
    2. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i koperkiem. Dokładnie wyrobić i formować placuszki wielkości męskiej dłoni.
    3. Na każdy placuszek mięsa położyć pasek boczku, piórko cebuli, paseczek ogórka i 2 kulki jałowca. Dokładnie zlepić całość wyciskając powietrze z mięska. Przesmażyć na oleju ze wszystkich stron tak aby mięso się ścięło.
    4. W rondelku przygotować sos wg przepisu na opakowaniu. Ułożyć w nim zawijasy i dusić kilka minut pod przykryciem.
    5. Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, makaronem lub kaszą gryczaną, a na dodatek najlepsze są zasmażane buraczki. Smacznego.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    IwonaFalińska
    0

    Fajne i inne  -  07 kwi 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (3)