Szpinak z łososiem

    Szpinak z łososiem

    1polubienie
    5godz.


    Zrobione przez 3 osoby

    Super potrawa na różne okazje i święta.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżeczka masła
    • 1 op. mrożonego szpinaku
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 jajka
    • 1 łyżka mąki
    • 2 serki Almette + 4 ząbki czosnku
    • 400 g łososia wędzonego w plastrach

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +4godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 5godz. 

    1. Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, czosnek, sol i pieprz. Odsączamy i studzimy.
    2. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku, wsypujemy mąkę i mieszamy.
    3. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 min. w temp. 190 stopni C. Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość.
    4. Zwijamy jak roladę i zawijamy w folię. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

    Rada

    Tę potrawę robię zawsze na święta. Moja rodzina uwielbia to.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis