Szybka zupa azjatycka

    Szybka zupa azjatycka

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Lekka orientalna zupa z papryką i kukurydzą, z dodatkiem makaronu sojowego, pachnąca kolendrą.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 czerwona papryka
    • słoik kukurydzy (miniaturowe kolby)
    • 1 l bulionu warzywnego
    • 200 g makaronu sojowego
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki oleju sezamowego
    • 1 łyżeczka posiekanej kolendry

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Paprykę pokroić na wąskie paski. Kukurydzę odcedzić i pokroić.
    2. Oba składniki poddusić w garnku na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać bulion warzywny i gotować na małym ogniu przez 5 min.
    3. Następnie dodać makaron i gotować przez kolejne 5 min.
    4. Do zupy dodać sos sojowy, olej sezamowy i posiekaną świeżą kolendrę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis