Zapiekanka Agaty

    Zapiekanka Agaty

    1polubienie
    1godz.5min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Moje autorskie dzieło mam nadzieje ze będzie smakowało :)

    Kujawsko-pomorskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • makaron wg uznania
    • ser żółty tarty
    • filet z piersi kurczaka
    • przyprawa kebeb-gyros (Prymat)
    • mieszanka warzyw włoskich z Biedronki :) bez przyprawy
    • smietana 30%
    • 2 jajka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy ulubiony makaron (surowy).
    2. Na makaron dodajemy trochę startego sera.
    3. Następnie pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę. Doprawiamy przyprawą kebeb-gyros mieszamy i odstawiamy na 15 min. do lodówki.
    4. Po wyciągnięciu mięsa z lodówki układamy w naczyniu, na mięso wrzucamy mieszankę warzyw i posypujemy obficie serem żółtym.
    5. Do miseczki wlewamy śmietankę, dodajemy 2 całe jajka, dokładnie mieszamy i polewamy naszą zapiekankę.
    6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na ok. 45 min.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis