Naleśniki z ogórkiem i rukolą

    Naleśniki z ogórkiem i rukolą

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Naleśniki zawijane z serkiem ogórkowym i sałatą. Polecam jako przekąskę na przyjęciach.

    Yoaline Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • Ciasto na naleśniki
    • 1 jajko
    • 1 szklanka mleka
    • pól szklanki wody
    • szklanka mąki
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • olej do smażenia naleśników
    • Farsz
    • 1 duży ogórek
    • 300 g serka grani
    • ząbek czosnku
    • sól i pieprz do smaku
    • 6 liści sałaty lodowej
    • pudełko rukoli (200 g)
    • 10 pomidorków koktajlowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Mleko wymieszać z wodą, jajkiem, proszkiem do pieczenia następnie dodawać mąkę i miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
    2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
    3. Ogórek obrać i pokroić w kostkę, zmiksować z serkiem i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    4. Rukolę umyć i osuszyć, porwać na małe kawałeczki i dodać do serka.
    5. Na naleśnikach układać po jednym listku sałaty lodowej a następnie rozłożyć farsz. Naleśniki z farszem zwinąć w ruloniki, przeciąć na połówki. Podawać z pomidorkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis