Wegetariański tatar

    Wegetariański tatar

    (0)
    2polubienia
    1godz.30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Tatar to nie tylko mięso. Proponuję prostą w przyrządzeniu wersję wegetariańską z pomidora, marchewki i selera. Doskonale tez smakuje jako pasta do pieczywa.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 3 duże mięsiste pomidory
    • 6 malutkich marchewek
    • 1/2 małego selera
    • 1 cebula
    • ząbek czosnku
    • 3 łyżki oliwy
    • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
    • sól i pieprz do smaku
    • natka pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę, bardzo drobno pokroić (lub zmiksować) i odcisnąć z nich sok.
    2. Marchewkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do pomidorów.
    3. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
    4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać dodając oliwę, paprykę sól i pieprz do smaku.
    5. Warzywny tatar włożyć na godzinę do lodówki.
    6. Po wyjęciu formować za pomocą kwadratowej foremki lub filiżanki. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis