Tatar z łososia i awokado

    Tatar z łososia i awokado

    1polubienie
    1godz.30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Tatar z łososia z białym serem i awokado, doskonały na przystawkę. Można podawać z grzankami lub samodzielnie.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 50 dkg łososia
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • 1 łyżka oliwy
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 duże awokado
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 15 dkg mielonego twarogu (lub serka typu grani)
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżeczka natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Łososia bardzo drobno poszatkować. Następnie dodać do niego ocet balsamiczny i oliwę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
    2. Szczypiorek dodać do twarożku, doprawić solą i pieprzem.
    3. Awokado rozkroić na pół, obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę, skropić odrobiną soku z cytryny.
    4. Do filiżanek lub foremek wkładać po kolei: warstwę łososia, twarożku ze szczypiorkiem i na końcu awokado. Wszystko ugnieść i włożyć na godzinę do lodówki.
    5. Przed podaniem wyciągnąć z foremek uważając aby tatar się nie rozsypał. Udekorować natką pietruszki.

    rada

    Czas przygotowania: 30 min + czas chłodzenia 1 godz. Porcja dla 2-3 osób

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis