Faszerowane pieczarki z majonezowym sosem chrzanowym

    Faszerowane pieczarki z majonezowym sosem chrzanowym

    1polubienie
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Faszerowane pieczarki z dodatkiem majonezowego sosu chrzanowego.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 dużych pieczarek
    • 20 dkg wędliny
    • 1 łyżeczka masła
    • 1 łyżka bułki tartej
    • majonezowy sos chrzanowy Folwark®
    • pęczek natki pietruszki
    • sól, pieprz – do smaku
    • 3 czubate duże łyżki tartego żółtego sera

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Pieczarki umyć, wykręcić ogonki i drobno posiekać.
    2. Pokroić drobno wędlinę i razem z posiekanymi ogonkami pieczarek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Odparować i wystudzić. Dodać bułkę tartą, sos chrzanowy i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
    3. Pieczarki lekko posolić, napełnić powstałym farszem, posypać serem i ułożyć na blaszce.
    4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni C, piec ok 20 minut.
    5. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis