Buraczki na ostro z marynowanymi pieczarkami

    Buraczki na ostro z marynowanymi pieczarkami

    1polubienie
    1godz.10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Potrawa powstała kilka godzin temu, kompozycja smakowa zgodna z zawartością lodówki i kredensu ;)

    Gagatek Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg buraków
    • 2 marchewki
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oleju
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 jabłko
    • 20 marynowanych pieczarek
    • pieprz, sól
    • majeranek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Buraczki i marchewkę ugotowałam wcześniej w wywarze na barszcz czerwony. Starłam na grubej tarce.
    2. Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju.
    3. Dodałam czosnek i jabłko pokrojone w kostkę, poddusiłam.
    4. Pieczarki pokroiłam na ćwiartki.
    5. Wszystkie składniki wymieszałam w głębokiej misce i doprawiłam do smaku pieprzem, solą i majerankiem. Smaczne :)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis