Wrapy z awokado i szynką

    Wrapy z awokado i szynką

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Doskonałe na drugie śniadanie dla dziecka, albo na ciekawą przekąskę, a przy tym pożywne. Pełnoziarniste tortille z nadzieniem z serka śmietankowego, szynki, awokado i sałaty. Pychota.

    EatMe Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 pełnoziarniste tortille
    • 1 dojrzałe awokado
    • 4 łyżki serka śmietankowego
    • sól i pieprz
    • 4 plasterki szynki gotowanej
    • kilka liści sałaty lodowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Tortille podgrzewamy na suchej patelni. W tym czasie przekrawamy awokado na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy miąższ i kroimy w plasterki.
    2. Rozkładamy jedną tortillę na dużym talerzu, smarujemy serkiem śmietankowym.
    3. Na serku rozkładamy połowę awokado, posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy dwoma plastrami szynki i sałatą.
    4. Zawijamy ciasno jak naleśnik. To samo robimy z drugą tortillą. Kroimy w plastry szerokości ok. 5 cm.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis