Płatki jaglane z jabłkiem

    Pyszne, zdrowe śniadanie, rozgrzewa w chłodne poranki, dostarcza energii i pobudza do życia. Bezglutenowe i pyszne! Ja je robię na dwie porcje i zajadam razem z córką.

    EatMe

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 jabłko
    • 3/4 szklanki płatków jaglanych
    • szczypta cynamonu
    • garść bakalii (rodzynki, orzechy, jagody goji itp.)
    • miód do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Jabłko umyć, pokroić w kostkę.
    2. Zagotować ok. 1,5 szklanki wody w rondelku. Do wrzątku wsypać płatki jaglane, gotować ok. 5 minut.
    3. Dodać jabłko, cynamon i bakalie, gotować aż wszystko zmięknie (ale nie rozgotowujemy jabłka!). W razie czego można dolać więcej wody aby się nie przypaliło.
    4. Zdjąć z ognia, wmieszać miód, podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis