Sałatka z rukolą , camembert i olejem z orzechów włoskich

    Połączenie wyrazistości rukoli, słodyczy żurawiny i gruszki oraz posmaku orzechów włoskich to idealne połączenie, które w sałatce z pieczonym camembert sprawia, że smak nabiera nowego wymiaru.

    milosz.filip

    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • rukola
    • gruszka
    • żurawina
    • olej z orzechów włoskich
    • 1 camembert
    • ocet balsamiczny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rukolę myjemy, natomiast gruszkę kroimy w kostkę.
    2. Całość wsypujemy do salaterki i dodajemy żurawinę oraz olej z orzechów włoskich. Wszytko mieszamy.
    3. Camembert pieczemy w piekarniku bądź grillu do panini.
    4. Upieczony camembert układamy na wierzchu sałatki, dekorujemy go żurawiną oraz skrapiamy olejem z orzechów. Na koniec dodajemy ocet balsamiczny - najlepiej w formie gęstej polewy.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)